E

EXPOSITIES

De voormalige dagkapel rechtsvoor in de kerk is sinds 2015 ingericht als museum. In de mooie strakke vitrines vindt u een dwarsdoorsnede van het Montfortaans erfgoed. Op afspraak is ook een bezoek aan de pastorie en het depot mogelijk. Hier zijn veel mooie devotionalia te bewonderen. Naast de vaste kruizen, kelken en beelden biedt het kunstcentrum u steeds weer nieuwe exposities aan.

Per jaar worden er drie wisseltentoonstellingen gehouden. Zo werd eerder al de uitgebreide collectie Mariabeelden van André Breukers tentoongesteld, de prachtig geglazuurde keramiekcollectie uit Beesel en kunst gemaakt door Montfortaanse paters. Steeds weer terugkerend is de jaarlijkse kerststallententoonstelling. Deze is bekend en geliefd in de wijde omgeving. Of het thema nu de dieren van de kerststal is, een Poolste Szopka als publiekstrekker, de kerstkunst van Sjef Hutschemakers; de werkgroep exposities, weet er onder de bezielende leiding van pastoor steeds weer iets moois van te maken.

E

EXPOSITIES

De voormalige dagkapel rechtsvoor in de kerk is sinds 2015 ingericht als museum. In de mooie strakke vitrines vindt u een dwarsdoorsnede van het Montfortaans erfgoed. Op afspraak is ook een bezoek aan de pastorie en het depot mogelijk. Hier zijn veel mooie devotionalia te bewonderen. Naast de vaste kruizen, kelken en beelden biedt het kunstcentrum u steeds weer nieuwe exposities aan. Per jaar worden er drie wisseltentoonstellingen gehouden. Zo werd eerder al de uitgebreide collectie Mariabeelden van André Breukers tentoongesteld, de prachtig geglazuurde keramiekcollectie uit Beesel en kunst gemaakt door Montfortaanse paters. Steeds weer terugkerend is de jaarlijkse kerststallententoonstelling. Deze is bekend en geliefd in de wijde omgeving. Of het thema nu de dieren van de kerststal is, een Poolste Szopka als publiekstrekker, de kerstkunst van Sjef Hutschemakers; de werkgroep exposities, weet er onder de bezielende leiding van pastoor steeds weer iets moois van te maken.

Contact

Sint Hubertus Kunstcentrum

Hubertusstraat 59
6191 PB Beek (L)

secretaris@sinthubertuskunstcentrum.nl
0031 (0) 46 - 4361029

  • Stel hier uw vraag
    Ik accepteer uw Privacyverklaring.

Wij maken gebruik van cookies om u een betere website te presenteren. Lees meer over ons cookie gebruik in onze privacyverklaring.